У Первомайську суб’єктів господарювання будівельної сфери поінформували про вимоги чинного законодавства у сфері праці та охорони праці

16 березня 2020

Посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області здійснюють роз’яснювальні бесіди та консультації щодо дотримання вимог законодавства про працю та охорону праці серед суб’єктів господарювання будівельної сфери. Заходи організовано на виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо детінізації ринку праці у сфері будівництва.

В рамках зазначених заходів у Первомайську посадовими особами Управління на минулому тижні проведено  розширену нараду щодо належного оформлення трудових відносин та недопущення виробничого травматизму. Участь у заході взяли керівництво ТОВ «БМУ-13», ТОВ «Дедал-профі».

Під час наради відзначено, що конкуренти  як сфері будівництва, так й у будь-якій сфері діяльності, мають розуміти, що ухилення  від дотримання вимог чинного законодавства призводять до настання негативних наслідків, зокрема нечесної конкуренції та низки інших негативних чинників. Так, порушуючи порядок допуску працівника до роботи, роботодавці наражають себе на штрафні санкції, знижують рівень довіри з боку інвесторів, зумовлюють відсутність у  працівника відповідальності за вчиненні дії чи бездіяльність.

Посадовці, також, повідомили про шляхи встановлення доброчесних відносин з найманими особами, а саме: пояснили умови на яких працівник відповідно до КЗпП України допускається до роботи, навели основні вимоги у сфері охорони праці, передбачені до виконання для роботодавця та працівника.