Начальник Управління Держпраці Миколаївській області відвідав будівельні майданчики зони відпочинку «Коблево»

16 березня 2020

З  метою моніторингу належного оформлення трудових відносин з будівельниками  та забезпечення безпеки найманих осіб під час виконання трудової діяльності 13 березня 2020 року начальник Управління Держпраці  Миколаївській області Юрій Козловський  здійснив візит на будівельні майданчики  у Коблево.

Під час заходу відбулись зустрічі  з суб’єктами господарювання рівних форм власності та їх працівниками.

«Величезна відповідальність – вирішувати, як будувати та розвивати власну справу. Розумію, як це непросто – приймати рішення, від яких залежить розвиток бізнесу та  доля людей.  Результати роботи та зусиль людей мають бути виправдані. Наймані особи мають своєчасно отримати  достойну заробітну плату, відчувати впевненість у соціально захищеному майбутньому», – відзначив Юрій Козловський,  звертаючись до керівників будівельних бригад.

У процесі спілкування з будівельниками з’ясовувалися питання щодо  додержання  вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, а саме: забезпечення якісними засобами індивідуального та колективного захисту, наявності дозвільних документів, проведення інструктажів та медичних оглядів працівників тощо.

Суб’єктам господарювання надавалися рекомендації щодо налаштування діяльності відповідно до вимог  законодавства про працю та охорону праці, наголошувалося на відповідальності,  яка передбачена за порушення чинного законодавства.