Проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо належного оформлення трудових відносин: показники червня 2020

02 липня 2020

За період з 09 по 30 червня 2020 року посадовими особами Управління Держпраці у Миколаївській області проведено 369 інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та найбільш ефективних способів дотримання законодавства про працю.

Робота проводиться шляхом безпосередніх  візитів до суб’єктів  господарювання всіх форм власності.

Інформаційно-роз’яснювальні заходи здійснюються серед суб’єктів господарювання, де фіксується найвищий рівень використання незадекларованої праці,    зокрема зі сфер оптової та роздрібної торгівлі, у тому числі  пальним, сільського господарства, тимчасового розміщення й організації харчування, будівництва, надання послуг, транспорту.

Усні пояснення  посадових осіб Управління щодо застосування  вимог законодавства про працю  знаходять своє відбиття й у друкованих роз’яснювальних матеріалах.

На об’єктах відвідування поширюються буклети, що містять  інформацію про види трудових договорів, встановлення випробування при прийнятті на роботу, порядок оформлення  трудових відносин, особливості залучення до роботи неповнолітніх осіб тощо. Загалом поширено більше ніж 1100 примірників інформаційних буклетів.