Підприємцям оптової торгівлі зерном Миколаївщини акцентовано увагу на негативний вплив незадекларованої праці на ділову репутацію

06 липня 2020

Формування системи зв’язків у сфері оптової торгівлі зерном передбачає прийняття рішень, направлених на зниження рівня ризиків від здійснення господарської діяльності та спрямованих на оптимізацію діяльності. Щоденно підприємці цієї сфери діяльності розв’язують питання щодо результативності бізнес-процесів, спілкуються з великою кількістю осіб.

Період збору врожаю є  «гарячою» порою для підприємців цієї сфери. Між тим, коротка пауза для спілкування з посадовими особами Управління Держпраці у Миколаївській  області щодо зниження ступеня ризику від провадження господарської діяльності в період дії  умов карантину  є вчасною та доречною.

Під час зустрічей  віч–на–віч з керівниками ТОВ «Ротерсервіс», ТОВ «Брітест», ТОВ «Владам-Юг» посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській  області акцентували  увагу на  важелі, які впливають на стабільність стабільного та сталого розвитку господарської діяльності.

Увагу було зосереджено на те, що неналежно оформлені відносини з найманими особами створюють ризик втратити ділової репутації та надання переваг конкурентам. Цей ризик виникає внаслідок недовіри партнерів та інвесторів до  суб’єктів господарювання,   які мають судові спори з питань трудових відносин.

До важелів від яких залежить стабільна робота та розвиток господарської діяльності також було віднесено дотримання умов карантину. Підприємцям зауважено на тому, що дотримання дистанції, використання дезінфікуючих засобів, провітрювання приміщень та використання масок під час переговорів є нескладними вимогами для осіб,  яким не байдуже власне здоров’я, здоров’я інших осіб, а також  майбутнє країни.

Додатково: зустрічі  проведено в рамках інформаційно-роз’яснювальній кампанії Держпраці про недопустимість допуску до робіт працівників без оформлення трудових відносин  та щодо забезпечення безпечних умов праці з урахуванням протиепідемічних заходів.