Працівникам ТОВ «Дайвінг Марін Сервіс» роз’яснили можливості самостійної перевірки факту офіційного працевлаштування та дистанційної комунікації з Управлінням Держпраці у Миколаївській області

10 липня 2020

Зустрічі в рамках  інформаційно-роз’яснювальної кампанії Держпраці  щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин тривають.

На цьому тижні відбулась зустріч інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області Вікторія Козльонок з працівниками ТОВ «Дайвінг Марін Сервіс». Під час зустрічі розглянуто коло актуальних питань про те, як повинна  розпочинатися трудова діяльність на підприємстві нової  особи, з якими  документами має ознайомитися працівник при прийнятті на роботу, хто несе відповідальність за порушення трудових прав найманої особи та інші.

У розмові інспектор праці Управління звернула  увагу на візитну картку Товариства – його сайт. Інформаційне наповнення сайту Товариства вказує на те, що діяльність підприємства, пов’язана з виконанням робіт підвищеної небезпеки, а саме: обстеженням, очищенням, ремонтом суден та  гідротехнічних споруд під водою,  забезпеченням судів. Зважаючи на загальнодоступні данні, постало питання щодо дотримання трудових прав найманих осіб Товариства.

Поширюючи буклети Держпраці з інформацією про порядок укладання трудового договору та трудові права працівників, інспектор праці Управління повідомила про те, що кожна особа у разі наявності сумнівів  чи з метою  контролю має можливість перевірити факт офіційного працевлаштування. Зробити це можна швидко та оперативно навіть через  мобільний пристрій. Зазначена послуга надається  безкоштовно Пенсійним фондом України.

Учасникам зустрічі також було повідомлено про інформаційно-консультативну роботу,   яку здійснює Управління Держпраці у Миколаївській області, та способи дистанційної комунікації  щодо розв’язання питань у сфері праці та охорони праці.