Протидія незадекларованій праці у сфері торгівлі на Миколаївщині

09 липня 2020

На Миколаївщині серед суб’єктів господарювання триває активна інформаційно-роз’яснювальна робота Управління Держпраці у Миколаївській області, спрямована на скорочення незадекларованої праці. Під час роботи особлива увага приділяється суб’єктам господарювання зі сфери торгівлі. Адже саме в цій галузі зафіксовано найвищий показник допуску працівників до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівників на неповний робочий час у той час як фактичне виконання ними роботи здійснюється повний робочий час,  виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків.

На Миколаївщині у  період з  09 червня по 09 липня 2020 року інформаційно-роз’яснювальними заходами Управління охоплено понад 500 суб’єктів господарювання сфери торгівлі.

Кожен захід складається з частин:

живого спілкування з підприємцями та присутніми на об’єктах працівниками;

поширення буклетів з інформацією про переваги належного працевлаштування та вимоги забезпечення безпечних умов праці з урахуванням протиепідемічних заходів;

надання відповідей на запитання;

моніторингу стану дотримання законодавства про працю з питань оформлення трудових відносин.

«З метою  скорочення незадекларованої праці в області  між територіальними органами Держпраці, Державної податкової служби, Пенсійним фондом України, Державною службою зайнятості, Національною поліцією та органами місцевого самоврядування здійснюється постійний обмін інформацією та координація дій щодо здійснення заходів контролю», –  прокоментувала перебіг роботи перший заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська.