У ДУ «Новобузький виправний центр (№103)» відбувся інформаційний захід Держпраці про дотримання трудових прав засуджених до позбавлення волі

23 липня 2020

Формування належного  ставлення до вимог  закону та забезпечення трудових прав громадян,  не заважаючи на факт позбавлення волі. Саме таку тему підняв на обговорення головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Іваськевич   під час проведення інформаційно-роз’яснювального заходу в ДУ «Новобузький виправний центр (№103)».

Посадовець відзначив, що засуджені до позбавлення волі мають право працювати. Між тим є перелік робіт і посад, на яких забороняється використовувати засуджених до позбавлення волі. Він визначається окремими нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України. У своїй промові Дмитро Іваськевич наголосив на обов’язку адміністрації установи створювати умови для праці засуджених, за яких виробничі ризики будуть мінімізовані та не зможуть завдати шкоди життю та здоров’ю працівника.

ДУ «Новобузький виправний центр (№103)» спеціалізується на бджільництві, обробці земель сільськогосподарського типу, вирощуванні зернових та подальшій  переробки зерна в  крупу для харчування засуджених та корм для тварин молочно-товарної ферми.

З огляду на специфіку діяльності підприємства друга частина заходу була присвячена обговоренню вимог  законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці при виконанні наступних робіт:

під час експлуатації сільськогосподарської техніки;

під час навантаження, транспортування та роздавання кормів;

під час використання пестицидів та мінеральних добрив;

під час збирання зернових, зернобобових та круп’яних культур та інших.