На Миколаївщині перевірена готовність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до прийому дітей

03 серпня 2020

Обласна комісія з обстеження готовності та дотримання умов безпеки життєдіяльності дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку перевірила суб’єктів господарювання з надання відпочинкових послуг для дітей, які не змінили намірів щодо провадження діяльності  в умовах нестабільної ситуації, викликаної                 Covid-19. Загалом обстежено 8 дитячих закладів, зокрема:

ОСК «Спортіум» ТОВ «НІІКІ ПАРК»,

ТОВ ОСК «ОЧАКІВ»,

Учбова Фізкультурно-спортивна база Миколаївської організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України,

ПДЗОВ «Дельфін» Миколаївської міської ради,

Оздоровчий центр «Орлятко»,

Оздоровчо-спортивний табір  «Лісотехнік» НЛТУ України,

Дитячий оздоровчий табір «Морська хвиля» ТОВ «ВІЗИТ-ГАРАНТ»»,

ПДЗОВ «Маяк» ПП «Миколаїв-Контраст».

Під час роботи члени комісії висловлювали застереження про високу відповідальність суб’єктів господарювання щодо забезпечення безпеки перебування дітей та персоналу на території місця відпочинку та дотримання протиепідеміологічних заходів. У закладах перевірено стан дотримання чинного законодавства, у тому числі  у сфері охорони праці, а саме щодо наявності дозвільних документів на експлуатацію машин, механізмів, обладнання, устаткування підвищеної небезпеки; забезпечення належного технічного стану обладнання, що експлуатується; проведення навчання та перевірки знань персоналу з питань охорони праці; улаштування території закладів, зокрема обрізання сухих гілок дерев тощо.

Під час здійснення контролю питань виробничої безпеки посадовими особами Управління Держпраці у Миколаївській області виявлені порушення, усунення яких можливе у короткі терміни. Керівникам дитячих закладів оздоровлення та відпочинку надані відповідні роз’яснення та рекомендації.