Підприємців сіл Братського району проінформували про переваги встановлення доброчесних відносин між працівником та роботодавцем

05 серпня 2020

Торгівля товарами та послугами найбільш поширений вид господарської діяльності. Чимало підприємців зазначеної сфери, зокрема у невеличких населених пунктах, здійснюють таку діяльність самостійно. Між тим, необхідність у додатковій парі робочих рук у суб’єктів господарювання є завжди.

В рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області здійснили візити до суб’єктів господарювання сіл  Михайло-Жукове, Шевченко, Іванівка, Ганнівка, Кам’яно-Костувате, Миролюбівка, Соколівка, Новомар’ївка, Костувате, Обухівка Братського району Миколаївщини.

Під час заходів підприємцям пояснювалися переваги від встановлення доброчесних відносин між працівником та роботодавцем, доносилася інформація про відповідальність передбачену за порушення законодавства по працю.

Посадові особи Управління  зосереджували увагу на  умови трудового договору, зважаючи на які працівник та роботодавець набувають певні права та обов’язки. Зокрема  відзначено обов’язкові умови трудового договору – визначені чинним законодавством, та додаткові – встановлені під час перемовин між працівником та роботодавцем.

На об’єктах відвідування поширено буклети Управління Держпраці у Миколаївській області, у яких міститься інформація про канали зв’язку для отримання консультацій та порад з питань сфери праці.