У Казанківському районі визначено шляхи протидії незадекларованій зайнятості

31 серпня 2020

У Казанківській районній державній адміністрації відбулось обговорення питань щодо дотримання роботодавцями району вимог чинного законодавства про працю  та проведення заходів з питань легалізації зайнятості населення.

 Участь в обговоренні взяли інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Куруч, голова Казанківської райдержадміністрації Наталія Казаріна, начальник управління соціального захисту населення Казанківської райдержадміністрації Віта Перчиць.

Під час зустрічі Дмитро Куруч повідомив про заходи, які здійснює Управління Держпраці у напрямку протидії незадекларованій праці в області. Зокрема зауважено на активізацію проведення  заходів контролю. Так, інспекційні відвідування з питань виявлення незадекларованої праці проводяться  без завчасного попередження роботодавця. До проведення заходів у разі необхідності залучаються представники Національної поліції України.

У процесі обговорення визначено сфери господарської  діяльності, яким притаманний високий ризик використання праці працівників без належного оформлення трудових відносин, сформована домовленість щодо передачі інформації про суб’єктів господарювання, які провадять діяльність з порушенням вимог законодавства про працю.