Серед підприємців Казанківської ОТГ проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання норм законодавства про працю

02 вересня 2020

Преваги належного працевлаштування, порядок оформлення трудових відносин з працівником, дотримання розміру мінімальної заробітної плати та інші норми законодавства про працю розглядалися під час інформаційно-роз’яснювальних заходів, які пройшли  серед суб’єктів господарювання Казанківської ОТГ.

Роз’яснення вимог законодавства про працю підприємцям надавали посадові особи територіальних органів  Держпраці, Пенсійного фонду, Державної податкової служби, Центру зайнятості у Миколаївській області, представники Казанківської селищної ради, управління соціального захисту населення Казанківської райдержадміністрації.

Під час заходів наголошувалося на важливості згуртованості  громади навколо цілей її розвитку та забезпечення заможності майбутнього кожного  її  члена. Формування доброчесних відносин між членами громади, у тому числі між працівниками та роботодавцями, є фундаментом для покращення соціальних показників якості життя мешканців громади. Укладений трудовий договір, у якому  мешканці громади можуть представляти як одну, так й обидві сторони, надасть можливість правового врегулювання розбіжностей у поглядах та суперечливих ситуацій.

Також, підприємцям повідомили про встановлення  з 1 вересня 2020  місячного розміру мінімальної заробітної плати у сумі 5000,00 гривень та мінімального  погодинного розміру оплати праці у сумі  29,20 гривень. Окремо зупинили увагу на  відповідальності,  яка передбачена за  порушення законодавства про працю. Крім того, наголосили про проведення з 1 вересня 2020  органами Держпраці інспекційної компанії на предмет належного оформлення трудових відносин з працівниками.

Серед суб’єктів господарювання поширено буклети Держпраці  з інформацію про порядок  оформлення трудових відносин, перелік документів необхідних під час працевлаштування.