На комунальному підприємстві м.Вознесенська з благоустрою виявлено незадекларовану працю 4 осіб

14 вересня 2020

За результатами інспекційного відвідування, яке здійснювалося у співпраці інспекторів праці Управління Держпраці у Миколаївській області та управління соціального захисту Вознесенської міської ради району, виявлено 4 особи, які були допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Особи, які виконували роботи з  санітарної очистки міста Вознесенська, здіснювали діяльність за цивільно-правовими договорами, проте фактично організація та порядок виконання ними робіт  відповідав ознакам трудового договору. Щоранку працівники отримували завдання на день та необхідний інвентар, оплата праці здійснювалась за відпрацьовані години.

Працюючи за цивільно–правовими договорами, працівники були позбавлені трудових прав, у тому числі на охорону праці, соціальне страхування на випадок тимчасової непрацездатності, відпустку.

Керівнику підприємства було внесено припис щодо забезпечення належного оформлення трудових відносин з працівниками, роз’яснено особливості залучення працівників за строковими трудовими договорами, встановлення випробування при прийняті на роботу.

 За використання праці неоформлених працівників до порушника будуть застосовані заходи фінансової відповідальності.