У смт Казанка відбулися зустрічі з підприємцями з питань належного оформлення трудових відносин

14 вересня 2020

У смт Казанка відбулися  чергові профілактичні зустрічі з підприємцями щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без належного  оформлення трудових   відносин. Участь у заході взяли представники  територіальних органів  Держпраці, Центру зайнятості України, Пенсійного фонду України,  Казанківської районної державної адміністрації.

Профілактична група завітала до суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльності по вулицях Перемоги та Миру смт Казанка. Роботодавцям та присутнім на об’єктах працівникам було донесено інформацію про преваги встановлення доброчесних відносин між працівником та роботодавцем, роз’яснено порядок оформлення трудових відносин, окреслено коло умов, які може містити трудовий договір тощо.

На об’єктах відвідувань поширено тематичні буклети з інформацію про документи, які має надати громадянин  під час працевлаштування; відомості, які заборонено вимагати роботодавцю від особи при укладанні трудового договору; особливості залучення до роботи неповнолітніх осіб;  обов’язки роботодавця щодо інформування працівника про шкідливі умови праці, правила внутрішнього трудового розпорядку тощо.

Упродовж заходів члени групи надавали відповіді на питання підприємців щодо додержання законодавства про працю стосовно кожної приватної ситуації.