Управління Держпраці у Миколаївській області зобов’язало підприємця вжити заходи щодо належного оформлення трудових відносин з 11 особами, які до цього працювали за цивільно-правовим договорами

23 вересня 2020

За результатами інспекційного відвідування фізичної особи-підприємця, що провадить діяльність з надання послуг з догляду за хворими та/чи людьми похилого віку із забезпечення проживання, виявлено  11 осіб, які працювали за цивільно-правовими договорами, що мають ознаки трудових.

Інспекторам праці Управління Держпраці у Миколаївській області зафіксовано, що підприємець уклав цивільно-правові угоди з особами щодо  виконання трудових функцій притаманних для робіт за професіями кухаря, санітарки, адміністратора. Оскільки функціонування будинку для літних людей потребує постійного залучення працівників для цілодобового виконання обов’язків по наданню послуг, діяльність осіб була організована за графіком, з відповідним контролем відпрацьованого часу та оплатою праці 2 рази на місяць.

Підприємця зобов’язано вжити заходи щодо належного оформлення трудових відносин з 11 особами до 02 жовтня 2020 року.

Уповноваженою особою Управління Держпраці у Миколаївській області буде розглядатися питання щодо застосування  до підприємця  фінансових санкцій.