Фахівці Управління Держпраці у Миколаївській області працюють, щоб попередити нещасні випадки

25 вересня 2020

В рамках превентивних заходів посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області провели ряд зустрічей з працівниками структурних підрозділів АТ «Миколаївгаз», МКП «Миколаївводоканал», які здійснюють роботу з обслуговування та експлуатації виробничого устаткування.

Під час зустрічей обговорювалися причини та обставини, які призводять  до травмування працівників, розглядалися  ситуаційні завдання, направлені на опрацювання  заходів реагування у разі нещасного випадоку, визначалися вимоги щодо безпечного ведення робіт.

Увага працівників акцентувалася на фактори, під впливом яких змінюється технічний стан устаткування, зокрема зауважено на  умови експлуатації обладнання, старіння з часом, заміна елементів, що вийшли з ладу новими. Кожен з зазначених факторів позитивно чи негативно плаває на стан верстатів чи іншого устаткування, що експлуатується на підприємстві.

 Жваву дискусію серед учасників  викликало обговорення   питання щодо  стану виробничого устаткування, при якому його подальша експлуатація неприпустима чи недоцільна або відновлення його працездатного стану неможливе чи недоцільне.

Наприкінці заходів посадові особи Управління Держпраці закликали працівників під час роботи дотримуватися інструкцій з охорони праці та належним чином застосовувати засоби індивідуального захисту.