На засіданні обласної тимчасової комісії обговорено питання щодо погашення заборгованості з ЄСВ на загальнообов’язкове державне страхування, що утворилася на підприємствах міст Миколаєва та Первомайську, Миколаївського та Очаківського районів

30 жовтня 2020

29  жовтня 2020 року  відбулося  засідання Миколаївської обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, участь у якому взяла Яна Скуратовська перший  заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області.

Порядок денний засідання включав обговорення питань щодо погашення заборгованості з єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування  підприємствами м.Миколаєва (ДП «Український радіотехнічний інститут», ТОВ «Телец-ВАК», ДП «Миколаївській суднобудівний завод»), м.Первомайська (ТОВ «БУЗЬКИ-ПОРОГИ», ПАТ «БУЗЬКИ ПОРОГИ»), Миколаївського району (ДП «Племрепродуктор «Степове»), Очаківського району (відокремлений структурний підрозділ «База відпочинку «Чорноморка» ДП «Миколаївський суднобудівний завод»).

Під час заходу було відзначено про негативні наслідки, які відбуваються у зв’язку із заборгованістю по сплаті ЄСВ, окреслено  дії, які вбачається за потрібне впровадити у напрямку мінімізації нарощування боргів.

Членами комісії  визнано, що карантинні обмеження значно вплинули на господарську  діяльність підприємств у поточному році. Представникам підприємств рекомендовано діяти відповідно до вимог часу – вживати   антикризові заходи та шукати нові підходи в управлінні діяльністю.