У службах доставки ТОВ «Нова Пошта» м. Первомайська відбулися інформаційні заходи Управління Держпраці

06 листопада 2020

У відділеннях ТОВ «Нова Пошта» м.Первомайська,  відбулися інформаційні заходи Управління Держпраці у Миколаївській області, направлені на формування трудових відносин між працівником та роботодавцем відповідно до вимог законодавства про працю. Зустрічі працівників з інспектором праці відбулись у п’ятьох Первомайських відділеннях підприємства.

Заходи здійснені в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії  у сфері транспорту та кур’єрської діяльності щодо неприпустимості допуску працівника до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Спілкуючись з працівниками присутніми на об’єктах, інспектор праці Управління  Держпраці у Миколаївській області Сергій Чорний  акцентував увагу на  виробничі ризики,  які виникають під час виконання роботи з приймання, переміщення, видачі пакунків клієнтів та  соціальну беззахисність людини, яка потрапляє під їх дію, виконуючи  цю роботу без укладеного трудового договору.

Працівникам пояснено порядок належного оформлення трудових відносин, окреслено трудові права та соціальні гарантії, додатково визначено вимоги охорони праці під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт, використання засобів малої механізації.

На об’єктах поширено інформаційні буклети Управління Держпраці у Миколаївській області.