Управління Держпраці поінформувало суб’єктів господарювання, які доставляють грузи у миколаївські порти, про порядок належного оформлення трудових відносин з працівниками

11 листопада 2020

В рамках проведення поточної інформаційно-роз’яснювальної кампанії Держпраці – неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин у сфері транспорту та кур’єрської діяльності – фахівці Управління Держпраці у Миколаївській області сконцентрували увагу на суб’єктах господарювання, які доставляють грузи у миколаївські порти. Здебільше увагу акцентовано на автомобільні вантажні перевезення.

Миколаївщина є серйозним транспортним хабом України. Річний обсяг перевалки вантажів 13 діючих морських портів за 2019 перевищив 160 млн тонн. Найбільший вклад у рекордну перевалку зробив агросектор. Вантажівки  аграрних підприємств, логістичних кампаній встають у чергу для  реалізації продукції у порт. У сезон збору врожаю, водій може перебувати в рейсах тижнями. Зокрема з моменту  збору продукції з полів господарств до моменту збуту товару.

Зважаючи на зазначене, фахівцями Управління Держпраці питання належного оформлення трудових відносин опрацьовано з представниками таких  підприємств, як «Миколаївський портовий елеватор» філія ДПЗКУ, ТОВ «Кернел», ТОВ СП «Нібулон», ТОВ «Сандора», ТОВ “Транспортно-Експедиційна Компанія “ВІТЕРРА” та інші.

 Посадовими особами роз’яснено негативні наслідки допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин, повідомлено  покрокові дії щодо порядку допуску працівника до роботи, окреслено умови, які мають бути та які додатково можуть бути внесені у трудовий договір.