В ефірі UA:Миколаїв про інформаційну кампанію Управління Держпраці у сфері транспорту та кур’єрської діяльності

12 листопада 2020

12 листопада  2020 року слухачі Українського радіо:Миколаїв  у ранковому ефірі передачі «На всі 100» дізнались про заходи, які здійснює Управління Держпраці у Миколаївській області у напрямку детінізації ринку праці  у сфері транспорту та кур’єрської діяльності.

Під час ефіру висвітлено інформацію про те, що метою проведення  кампанії   є надання консультативної допомоги щодо формування  трудових відносин між роботодавцями та працівниками відповідно до  вимог чинного законодавства про працю, роз’яснити негативні наслідки допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Зокрема особи, які залучаються для виконання певних трудової функції в діяльності транспортного підприємства чи транспортного підрозділу суб’єкта господарювання, мають допускатися до роботи на підставі трудового договору. Адже під час трудової діяльності вони мають дотримуватися внутрішнього розпорядку підприємства, у тому числі визначеного графіку роботи. Будь-яка інша форма правовідносин між суб’єктом господарювання та працівником, у тому числі водієм, є недопустимою.

З метою максимального охоплення інформацією суб’єктів господарювання та економічно активного населення Миколаївщини, а також недопущення поширення коронавірусної інфекції, під час проведення кампанії перевагу надано дистанційному інформуванню, у тому числі онлайн, засобами телефонного зв’язку, шляхом направлення поштових та електронних листів.

Інформація про можливості встановлення дистанційного зв’язку, участі у онлайн семінарах, конференціях, а також матеріали з питань належного оформлення трудових відносин з працівниками у сфері транспорту та кур’єрської діяльності, розміщені на вебсайті Управління Держпраці у Миколаївській області.