Інспектори праці Управління Держпраці визначили перевізникам маршрутних таксі та таксистам м.Баштанка переваги належного оформлення трудових відносин

13 листопада 2020

У Баштанці відбувся інформаційно-роз’яснювальний захід для перевізників маршрутних таксі та таксистів, направлений на забезпечення чинного законодавства, у тому числі додержання законодавства про працю.

 Участь у заході взяли представники територіальних органів  Держпраці, Центру зайнятості, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, управління соціального захисту населення Баштанської райдержадміністрації.

Під час  спілкування суб’єктам господарювання сфери транспортних пасажирських перевезень та водіям зауважено на тому, що  рішення прийняте про діяльність поза вимог чинного законодавства є найгіршим для підприємця чи особи, яка наймається виконувати роботу. Адже розвиток та стабільність  господарської діяльності базується на балансі інтересів роботодавця  та працівника, повазі особи самої до себе, що проявляється через реалізацію  прав в статусі однієї зі сторін трудового договору. Тобто  роботодавець та наймана особа зможуть відчути реалізацію своїх прав лише після належного формування трудових відносин.

Посадові особи визначили порядок належного оформлення трудових відносин, повідомили про заходи контролю, які тривають в рамках детінізації праці на Миколаївщині,  розповіли про допомогу, яку надає держава підприємцям та їх працівникам.

Серед присутніх поширено буклети Держпраці з інформацією   про види трудових договорів; документи, які необхідні під час працевлаштування; підстави, за яких працівник не може бути допущений до роботи; інформацію, яку роботодавець зобов’язаний надавати найманій особі перед початком роботи; трудові права, яких позбавляє себе громадянин, погоджуючись працювати без трудового договору.