Управління Держпраці контролює виконання вимог приписів підприємствами – боржниками з виплати заробітної плати

19 листопада 2020

За результатами позапланового заходу контролю на ТДВ «Миколаївський домобудівельний комбінат» інспекторами праці Управління Держпраці у Миколаївській області встановлено невиконання вимог припису,  виданого у липні 2020 року.

Зокрема, підприємство не виконало вимоги щодо забезпечення  виплати заборгованості із заробітної плати працівникам, у тому числі звільненим. Станом на  01 липня 2020 року борг по заробітній платі складав більше  199,5 тис грн,  а вже на  01 листопада 2020 борг заборгованість становить  368,1 тис.грн.

Варто зазначити, що банківські рахунки підприємства арештовані. Тож, виконання обов’язку щодо погашення боргів із заробітній платі та перед кредиторами забезпечується  керівником підприємства та  Державною виконавчою службою.

Дотримання трудових прав працівників є пріоритетним напрямком  роботи Управління Держпраці у Миколаївській області. В рамках роботи щодо  поновлення порушених прав найманих осіб у найкоротші строки  та відповідно до вимог чинного законодавства за результатами інспекційного відвідування відносно керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення за  ст. 188-6 КУпАП та притягнуто його до адміністративної відповідальності за невиконання вимог припису. Також розглядається питання щодо застосування до  суб’єкта господарювання фінансових санкцій за порушення законодавства про працю.