Управління Держпраці вживає заходи щодо поліпшення ситуації навколо професійної захворюваності медичних працівників Миколаївщини на Covid-19

02 грудня 2020

З початком карантину посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області щоденно підіймають на обговорення проблемні питання, пов’язані з впровадженням ефективних протиепідемічних заходів на робочих місцях, зокрема в закладах охорони здоров’я.

25 листопада 2020 року Управлінням розпочато чергову цільову кампанію, спрямовану на проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед  керівників закладів охорони здоров’я.

Мета кампанії: запровадження профілактичних заходів, направлених на недопущення поширення захворювання на Covid-19 на робочих містах.

Так, 01 грудня 2020 року посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області провели онлайн конференції з керівниками та особами, відповідальними за стан охорони праці, КНП «Березнегуватська ЦРЛ», КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги Баштанського району”, КНП ММР «ЦПМСД №1».

Під час заходів увага представників закладів охорони здоров’я була зосереджена на причинах інфікування медичних працівників, визначених  за результатами завершених розслідувань, що пов’язані з умовами праці, ефективні практики щодо профілактики поширення захворюваності на Covid-19  на робочих місцях, заходи, направлені на  зниження ступеня ризику захворіння медпрацівників на Covid-19. Дані аналітичних матеріалів  Держпраці щодо стану захворюваності на гостру респіраторну хворобу  Covid-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 серед медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я країни стали вагомим аргументом посадових осіб Управлінням.

Інформаційно-роз’яснювальні заходи і надалі триватимуть. Наразі роботою вже охоплено заклади первинної та вторинної ланки надання медичної допомоги Миколаївщини, а саме:

  • Миколаївське обласне бюро судово-медичної експертизи Миколаївської обласної ради;
  • КНП ММР «Центр соціально значущих хвороб»;
  • КНП «Березнегуватський районний центр первинної медико-санітарної допомоги»;
  • КНП «Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня»;
  • КНП ММР «ЦПМСД №4».