Посадові особи Управління Держпраці в режимі онлайн перевірили знання з питань охорони праці працівників ВП ЮУАЕС ДП НАЕК «Енергоатом»

04 грудня 2020

Підсумком  будь якого навчання є іспит чи залік –  контроль здобутих знань. Контроль знань за результатами спеціального навчання з питань охорони праці також не є виключенням.

Так, 04 грудня 2020 року слухачі ДП «Учбовий центр» ПрАТ «МЕТЦ» вийшли на рубіжну лінію контролю, коли потрібно продемонструвати якість засвоєння знання. Сьогоднішні слухачі навчального центру – це працівники ВП ЮУАЕС ДП НАЕК “Енергоатом”,   трудова діяльність яких пов’язана з  підвищеною небезпекою.

Перевірити знання осіб мають члени комісії, до складу якої входять посадові особи  Управління Держпраці у Миколаївській області. Карантинні обмеження внесли певні корективи у цей процес перевірки знань. Тож, наразі цей процес відбувся дистанційно.

Під час заходу знання осіб  перевірено на предмет:

  • безпечного виконання комплексу робіт з виробництва, переробки, розподілу, зберігання, та використання продуктів розподілу кисню, водню, хлору, аміаку, природних та тих, що супроводжують металургійне та хімічне виробництво газів;
  • безпечного виконання покрівельних, газополум’яних робіт, монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій;
  • безпечної експлуатації підйомників, електровізків, агрегату безповітряного розпилення високого тиску, компресорних установок, котлів, що працюють на дизельному паливі;
  • безпечного виконання робіт з монтажу, випробування, налаштування, експлуатації, ремонту та технічного обслуговування об’єктів, обладнання та пристроїв, пов’язаних з використанням, виготовленням, переробкою, зберіганням або транспортування небезпечних речовин тощо.

Особам, які під час перевірки знань з охорони праці виявили задовільні результати, буде видано відповідне посвідчення.

За словами заступника начальника Управління Держпраці у Миколаївській області Дениса Жовнєнка, до перевірки знань з питань охорони праці не можна ставитися як до формальності, адже від знань з питань охорони праці залежить життя та здоров’я працівника.  Тож, завдання навчального центру – максимально донести знання,  особи – скористатися створеними для неї умовами, комісії з перевірки знань з питань охорони праці – визначити наявність знань у слухача навчального курсу щодо здійснення подальшої безпечної трудової діяльності.