Управлінням Держпраці надано керівникам закладів охорони здоров’я 52 письмових та 34 усних роз’яснень щодо вжиття профілактичних заходів протидії поширенню Сovid-19 на робочих місцях

09 грудня 2020

Станом на 09 грудня 2020 року до  Управління Держпраці у Миколаївській області  надійшло 835 повідомлень про гостре професійне захворювання працівників закладів охорони здоров’я на Covid-19, з них 13 зі смертельними наслідками. Рівень захворюваності медичних працівників на Сovid-19 залишався   високим продовж всієї осені. Тож, тема запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби серед медичних працівників є гарячою.

Захист трудових прав медичних працівників, які борються з Covid-19, є  пріоритетним завданням Держпраці. В рамках роботи, направленої на недопущення інфікування Covid-19 та поширення захворювання серед медичних працівників, Управління Держпраці у Миколаївській області активізувало проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з особами, відповідальними за стан охорони праці закладів охорони здоров’я. Зокрема на минулому тижні було направлено письмові роз’яснення 52 керівникам закладів охорони здоров’я  області. У роз’ясненнях надається  аналіз причин настання гострих професійних захворювань серед медичних працівників, спричинених коронавірусною інфекцією, а також рекомендації щодо вжиття ефективних профілактичних заходів для протидії поширенню Сovid-19 на робочих місцях, сформованих Держпраці.

Крім того, роз’яснення та рекомендації щодо здійснення ефективних профілактичних заходів надаються під час засідань комісій з розслідування випадків захворювань медичних працівників на Сovid-19. За період з 25 листопада 2020 по 09 грудня  2020 проведено 34 онлайн-засідань.