Інспектори праці Управління Держпраці виявили незадекларовану працю на підприємстві м.Первомайська

10 грудня 2020

За результатами інспекційного відвідування у суб’єкта господарювання м.Первомайська, діяльність якого пов’язана зі збиранням безпечних відходів, виявлено працю 5 осіб, які працювали  без належного оформлення трудових відносин.

Під час заходу контролю встановлено, що між суб’єктом  господарювання та зазначеними особами систематично укладалися цивільно-правові угоди щодо збору твердих побутових відходів. Одні працівники залучалися до роботи продовж року час від часу, з іншими договори ЦПХ переукладалися одразу по закінченню строку дії попередньої угоди. Інспектором праці також встановлено, що підприємство з виконання  аналогічних трудових функцій використовувало працю ще декількох осіб, з якими було укладено  трудові договори.

Зазначене дає всі підстави вважати, що трудові права 5 осіб були порушені.

За результатами заходу складено акт інспекційного відвідування, попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. Керівнику суб’єкта господарювання внесено припис щодо належного оформлення трудових відносин з 5 особами. Стосовно керівника підприємства складено та передано до суду протокол про адміністративне правопорушення за частиною 3 стаття 41 КУпАП.

Крім того, до суб’єкта господарювання – порушника законодавства про працю – буде застосовані фінансові санкції відповідно до абз. 2 ч. 2 статті 265 КЗпП України.