Посадові особи Управління Держпраці взяли участь в опрацюванні Національного плану заходів щодо неінфекційних захворювань для досягнення глобальних цілей сталого розвитку

11 грудня 2020

10 грудня 2020  відбулось дистанційне засідання координаційної міжвідомчої ради з питань профілактики неінфекційних захворювань для досягнення глобальних цілей сталого розвитку, до складу якої входить і фахівець Управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час заходу було обговорено індикатори системи моніторингу і оцінки ефективності виконання в області Національного плану заходів щодо неінфекційних захворювань для досягнення глобальних цілей сталого розвитку (далі – Національний  план заходів).

Національний план  заходів щодо неінфекційних захворювань для досягнення глобальних цілей сталого розвитку, затверджений  розпорядженням Кабінету Міністрів України  від 26 липня 2018 року № 530-р.

Реалізація зазначеного документа сприятиме:

формуванню та розвитку системи громадського здоров’я;

посиленню санітарно-просвітницької роботи в початкових та середніх навчальних закладах;

збільшенню обізнаності населення щодо факторів ризику неінфекційних захворювань, шляхів їх зменшення;

зменшенню передчасної смертності від неінфекційних захворювань (серцево-судинних захворювань, раку, діабету, хронічних респіраторних захворювань та інших);

створенню реальних передумов для покращення медико-демографічної ситуації в країні.