У Новому Бузі відбувся інформаційний захід Управління Держпраці, присвячений обговоренню заходів направлених на протидію незадекларованої праці

16 грудня 2020

Проєкт «Виходь на світло!» – це не лише факти про переваги належного оформлення трудових відносин, а й допомога у реалізації гарантованих державою трудових прав та гарантій через укладання трудового договору.

В рамках зазначеного проєкту  у Новому Бузі відбулась зустріч інспектора праці  Управління Держпраці у Миколаївській області Дмитра Куруча з економічно активним населенням. Захід відбувся на базі Новобузької районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Під час заходу розглядалося питання щодо детінізації відносин у сфері зайнятості. Увага учасників акцентувалася на негативних чинниках, що викликає використання  незадекларованої праці. Дмитро Куруч повідомив про роботу, яка проводиться в області у напрямку здійснення державного нагляду та контролю в питаннях додержання трудового законодавства, та навів приклади порушень трудових прав працівників, з якими стикається під час виконання своїх обов’язків.

Інспектор праці наголосив, що кожна особа має не лише знати свої трудові права, але й вміти їх відстоювати. За відсутності можливості врегулювати відносини з роботодавцем,  особа, трудові права якої були порушені, має можливість скористатися своїм правом на звернення до органів виконавчої влади. Звернення, у яких порушуються питання зі сфери законодавства про працю, опрацьовуються територіальними органами Держпраці. Крім того, консультацію фахівця Управління Держпраці можна отримати іншим  шляхом, зокрема  у телефонному режимі.

Серед учасників було поширено буклети з корисною інформацією, серед якої були  контакті  номери телефонів  для отримання консультацій та необхідних роз’яснень.