В ефірі UA:Миколаїв про заходи, які реалізуються в області, щодо розв’язання проблемних питань осіб з інвалідністю

18 грудня 2020

17 рудня 2020 року у вечірньому праймі передачі «Радіодень» на  UA:Миколаїв  обговорювались актуальні теми, пов’язані з підтримкою осіб з інвалідністю у розв’язанні  соціальних питань та питань реалізації трудового потенціалу.

Під час ефіру було відзначено про можливості отримання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансову підтримку громадських об’єднань осіб з інвалідністю, наведено приклади реалізації програм  реабілітації та транспортного забезпечення осіб з інвалідністю, які фінансуються Фондом соціального захисту інвалідів.

Серед іншого під час ефіру розглядалося питання щодо дотримання суб’єктами господарювання Миколаївщини квот щодо працевлаштування людей з інвалідністю. Слухачам повідомили, що за підсумками 2020 року суб’єкти господарювання, які мають 8 і більше найманих працівників, 100% зареєстровані у Миколаївському відділенні Фонду соціального захисту інвалідів, але лише  80% із зазначених підприємств виконують норматив щодо працевлаштування осіб з інвалідністю.

Олена Чернова, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Миколаївській області, повідомила, що продовж січня – березня  2020 року Управлінням провадилися планові заходи контролю, під час яких розглядалися питання щодо реєстрації суб’єктів господарювання в Фонді  соціального захисту інвалідів, додержання суб’єктами господарювання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, здійснення подачі звітів про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідами. Запроваджені карантинні обмеження завадили подальшому  проведенню контрольних заходів. Управління Держпраці тісно співпрацює з соціальними партнерами. Всі результати перевірок  направляються до Миколаївського відділення Фонду, у яких серед іншого зазначається інформація про приписи видані суб’єктам господарювання. Безумовно, надалі Управління  контролює виконання виданих приписів, а Миколаївське відділення Фонду має змогу ініціювати застосувати до порушників санкцій за недодержання суб’єктами господарювання нормативу щодо працевлаштування осіб з інвалідністю.
Дізнавайтеся детальніше