В смт Арбузинка відбувся інформаційний захід Управління Держпраці «Консультаційні поради з загальних питань зайнятості та працевлаштування»

03 лютого 2021

Продовж 2 днів поспіль,  з 1 по 2 лютого 2021 року, в смт Арбузинка проводився інформаційний захід Управління Держпраці у Миколаївській області  «Консультаційні поради з загальних питань зайнятості та працевлаштування». Захід відбувся на базі Арбузинської філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

В рамках заходу інспектор праці Управління Держпраці надав відповіді на актуальні питання мешканців громади, зокрема щодо порядку допуску працівника  до роботи, розповіли про особливості застосування трудового та цивільно-правового договорів, пояснювали права та соціальні гарантії, які набуває громадянин в момент укладання  трудової угоди з роботодавцем.

Учасники підіймали на обговорення приватні ситуації з життя, у яких роботодавці відмовляли  їм в укладанні трудових  договорів, залучали до роботи на підставі  цивільно-трудових договорів  та водночас зобов’язували дотримуватися трудової дисципліни, ставили перед вибором: чи робота за трудовим договором з меншою оплатою праці, чи без нього, проте з більш високою винагородою, тощо.

Розглядаючи життєві ситуації, представник Управління Держпраці пояснив переваги належного оформлення трудових відносин, зауважив на пріоритеті, яким має керуватися людина в момент складного вибору – бути захищеною, зокрема законодавством про працю,  надав рекомендації, як найкраще вести діалог з роботодавцем  та  відстоювати  свої трудові права.