ТОВ «Південьбуд Миколаїв ЛТД» надані технічні консультації Держпраці з приводу експлуатації крана

04 лютого 2021

Безпека, безпека та  і ще раз безпека. Саме на цьому наголошували посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області під час зустрічі з директором ТОВ «Південьбуд Миколаїв ЛТД».

В процесі зустрічі було відмічено, що виконання кожного замовлення  підприємства – це творчий процес. Він характеризується:  виробничою ситуацією, що постійно змінюється;  переміщенням робочих місць і знарядь праці; розв’язанням  питань безпеки праці, відповідно до нового місця виконання робіт та обставин.

Посадові особами Управління Держпраці окремо відмітили, що під час виконання робіт будівельники стикаються з ситуаціями, коли необхідно виконати роботи, наприклад, здійснити вантажно-розвантажувальні роботи із застосуванням крану  при поганих кліматичних умовах чи відсутності належного освітлення. Що є неприпустимим. Тож, аби не допустити травмування працівників керівництво  підприємства  має  чітко визначити свою позицію щодо пріоритету життя працівника над результатами  господарської діяльності, організовувати виконання робіт із забезпеченням дотримання  вимог охорони праці.

В рамках заходу увагу акцентовано на забезпечення належної експлуатації вантажного крана, зокрема дотримання графіку проведення  технічних оглядів та ремонтів, контролі переміщення вантажів, відповідно до визначеного переліку, забезпечення належного стропування вантажів, недопущення перебування людей у зоні роботи  крану.