Посадовці Управління Держпраці загострили увагу керівництва медичної частини ТОВ СП «Нібулон» на обов’язковість проведення розслідувань кожного випадку захворювання медичного працівника на COVID-19

04 лютого 2021

Небагато підприємств можуть похизуватися наявністю медичної частини у своїй структурі. Проте ТОВ СП «Нібулон» може.  Медичний персонал структурного  підрозділу забезпечує надання медичної допомоги працівникам, здійснює контроль за станом їх здоров’я, реалізує  заходи з профілактики профзахворюваності. Тож, питання мінімізації ризику захворюваності медперсоналу на COVID-19  для підприємства актуальні.

На початку лютого 2021 року в рамках інформаційно-роз’яснювальних заходів посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області провели зустріч з керівником медичної частини ТОВ СП «Нібулон»,  під час якої акцентували увагу на  факти профзахворюваності медичного  персоналу області  на COVID-19 та обговорили протиепідемічні заходи вжиті у підрозділі.

Досі випадків захворюваності працівників медчастини підприємства на COVID-19 не було. За словами представника ТОВ СП «Нібулон»,  адміністрацією запроваджені відповідні профілактичні заходи та здійснюється контроль щодо їх дотримання.

«Захворіти на COVID-19 може кожен працівник підприємства. Персонал медичної частини, стоячи  на передовій протидії коронавірусної інфекції, потрапляє у зону підвищеного ризику інфікування», – відзначила Юлія Пономарьова, головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління   Держпраці у Миколаївській області.

Вона також зауважила, що відповідно до чинного законодавства  кожен випадок захворювання медпрацівника на COVID-19 підлягає розслідуванню на предмет встановлення зв’язку з професійною діяльністю. Трудові права медпрацівника мають бути додержані.

При подальшій розмові учасники зустрічі детально обговорили зміни внесені  у 2021 році у Порядок проведення розслідувань та обліку  нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.