Чотири установи виконання кримінальних покарань та пробації Миколаївщини перевірено з питань дотримання законодавства про працю та охорону праці

15 березня 2021

На Миколаївщині в чотирьох Державних установах, підпорядкованих Південному міжрегіональному управлінню з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, відбулися всебічні заходи контролю.

З  метою надання  оцінки дотримання вимог законодавства  у сфері праці та охорони праці до участі у заходах, організованих прокуратурою Миколаївської області, були залучені посадові особи Управління Держпраці у Миколаївської області.

За результатами заходу контролю на ДУ «Новобузький виправний центр №103»  виявлені порушення щодо експлуатації заточувального верстата (робота на  обладнані проводилася без захисного екрана), ручного електроінструменту та електрообладнання (відсутній контроль  електробезпеки об’єктів).

У Снігурівській спеціалізованій туберкульозної лікарні №5 філії ДУ «Снігурівська виправна колонія №5» зафіксовано відсутність проходження новоприйнятими на підприємство працівниками стажування або дублювання на робочому місці оператора котельні після проведення  первинного інструктажу.

На ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор» виявлені порушення щодо  проведення навчання та  перевірки знань з питань охорони праці працівників, організації та проведення атестації робочих місць (кухаря, пекаря, оператора котельні) за умовами праці.

На ДУ «Казанківська ВК №93»  зафіксовано  аварійний стан будівлі виробничого цеху №3, відсутність захисного кожуха на електродвигуні насоса котельні, засобу захисту на рухомій частині компресора, розташованого на території цеху №1.

Також, у процесі перевірок увагу було приділено питанням дотримання вимог оплати праці осіб, які знаходяться під вартою.

Керівництву установ  вказано на порушення та надано рекомендації  щодо їх усунення у найкоротші терміни.