Реалізація стратегії щодо запобігання виробничого травматизму та зниження його рівня: на ТОВ «Миколаївський завод залізобетонних виробів» відбувся семінар з питань безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт

15 березня 2021

Управління Держпраці у Миколаївській області ініціювало провадження для працівників ТОВ «Миколаївський завод залізобетонних виробів» семінару щодо безпечного  виконання вантажно-розвантажувальних робіт та забезпечення належної експлуатації  вантажопідіймальних механізмів.

Під час заходу увагу представників підприємства акцентовано на забезпечення належного технічного стану кранів, підіймальних пристроїв циклічної дії, призначених для переміщення в просторі вантажу, а також на зміст інструкцій з охорони праці щодо безпечного проведення робіт та дотримання їх вимог працівниками.

Посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області зауважили на  важливість проведення на підприємстві превентивних заходів з питань охорони праці, у тому числі пов’язаних з розглядом причин та обставин, що призвели до нещасних випадків на інших підприємствах галузі. Адже краще навчатися на помилках інших, ніж на власних.

З учасниками заходу обговорено питання щодо впливу людського чинника на функціонування системи охорони праці на підприємстві. За результатами дискусії зроблено висновок, що нещасні випадки, пов’язані з людським чинником, відбуваються не тільки з причини схильності будь-якої людини до помилок, але й в результаті недоліків в організації робочих процесів, недосконалості документації та процедур, прийняття неправильних рішень під час  визначення пріоритетів.