Посадові особи Управління Держпраці повідомили заходи, яких необхідно вжити на ПСП «Україна» для недопущення виробничого травматизму

18 березня 2021

У с. Кам’янка відбулася зустріч посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області та керівника ПСП «Україна», основний вид діяльності якого є вирощування зернових та технічних культур.

Захід проведено  в рамках  превентивної роботи Управління Держпраці  щодо  запобігання виробничому травматизму та зниження його рівня у суб’єкті господарювання  Миколаївської області.

Сторони зустрічі визначили, що забезпечення безпеки працівників є ключовою умовою при здійсненні будь-якої господарської діяльності. Обидві сторони – роботодавець та працівники – зацікавлені у забезпеченні дотримання вимог охорони праці.

Під час зустрічі посадові особи Управління Держпраці окреслили коло обов’язків, покладених на роботодавця у сфері охорони праці.

Керівнику підприємства були визначені організаційні заходи, реалізація яких стане на заваді виробничого травматизму та аварійних ситуацій. Зокрема зауважено на важливість проведення   навчання з питань охорони праці, у тому числі  осіб,  відповідальних за стан охорони праці, здійснення завчасного аналізу видів робіт, які будуть проводитися під час весняно-польової кампанії, та реалізації відповідних заходів у сфері охорони праці. Окремо увагу зосереджено на забезпечення  вимог  безпечної експлуатації паливороздавальних колонок,  електроустановок напругою понад 1000 В, застосування машин та механізмів.