Посадові особи Управління Держпраці застерегли керівництво ПСП «Кумари» про можливі нещасні випадки, які можуть статися у разі відсутності контролю за дотриманням безпечної експлуатації транспортних засобів

02 квітня 2021

Порушення вимог експлуатації транспортних засобів та Правил дорожнього руху  України є причинами травматизму  трактористів, водіїв транспортних засобів сільськогосподарських підприємств. Саме на цьому наголосили посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області  під час зустрічі з керівництвом ПСП «Кумари».

Під час заходу посадовими особами Управління Держпраці наголошено, що ключовою умовою недопущення травматизму серед працівників є здійснення належного контролю за працівниками. Проведення робіт на сільськогосподарських угіддях на відстані десятків кілометрів від адміністрації підприємства знижує можливість здійснення  контролю. Така ситуація може призвести до нещасних випадків. Тож, для того, щоб не допустити травматизму працівників та забезпечити сталу роботу підприємства варто запровадити заходи стимулювання щодо дотримання вимог безпеки при роботі з сільськогосподарськими машинами та реалізовувати заходи контролю. При цьому несподіване проведення заходів контролю забезпечує вищий показник  дотримання вимог охорони праці працівниками.

Керівництву підприємства рекомендовано проаналізувати процеси виконання  робіт, в яких працівники можуть допускати порушення вимог безпеки, спрогнозувати час їх проведення та періодично здійснювати заходи щодо контролю.