Онлайн виставка малюнків учасників конкурсу «Охорона праці очима дітей»-2021 з Миколаївщини – крок на зустріч до підвищення культури охорони праці

19 квітня 2021

Праця – це частина нашого життя. В офісі та на виробництві, у будь-якій сфері ми прагнемо до того, щоб працювати було безпечно. Авжеж, на кожну особу, що реалізує свій трудовий потенціал, діють ті чи інші виробничі ризики. Сьогодні усім доводиться переживати складний час, особливо представникам тих галузей, які щохвилини перебувають в епіцентрі складних ситуацій, зокрема медикам.

Тож, в рамках відзначання  Дня охорони праці в Україні -2021 Управління Держпраці у Миколаївській області в черговий раз звертає увагу на те, що система управління охороною праці є цільовою підсистемою загальної системи управління підприємством, установою, організацією тощо. Вона охоплює усі напрями діяльності суб’єкта господарювання і реалізується через заходи, направлені на недопущення виробничого травматизму, професійної захворюваності,  аварій.

Кожен і роботодавець, і  працівник має замислитися, над тим, що він робить аби запобігати негативній дії виробничих ризиків. Зокрема необхідно здійснити моніторинг  ймовірних факторів, що можуть спричинити травмування людини чи аварію, та проаналізувати ефективність заходів щодо їх попередження.

З метою привернення уваги до проблемних питань у сфері  охорони праці Управління Держпраці у Миколаївській області презентує онлайн виставку дитячих малюнків учасників конкурсу «Охорона праці очима дітей» – 2021  Миколаївщини. Учасники регіонального туру конкурсу приклали чимало зусиль для того, щоб опрацювати  тему конкурсу. У своїх роботах автори висвітлювали: умови праці,  правила безпечного виконання робіт, засоби колективного та індивідуального захисту від виробничих небезпек та інше.  Тобто все те, що передбачає збереження життя та здоров’я людини під час трудової діяльності.