На Миколаївщині активно створюються робочі групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

27 травня 2021

26 травня 2021 року  відбулось установче засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення при Миколаївській райдержадміністрації, до складу якої входять території 19 територіальних громад Миколаївської області.

У заході взяли участь представники Управління Держпраці у Миколаївській області, Миколаївського обласного центру зайнятості, Головного управління Державної податкової служби у Миколаївській області та посадові особи Миколаївської райдержадміністрації.

Під час засідання окреслена важливість активізації роботи у напрямі підвищення рівня легальної зайнятості населення Миколаївського району. Члени робочої групи визнали необхідність здійснення  інформаційно-роз’яснювальних, моніторингових та контрольних заходів щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками та обговорили план їх здійснення.

Роботу заплановано розпочати з Веснянської територіальної громади на наступному тижні.

Варто зазначити, що  голови  територіальних громад усвідомлюють, що нелегальна зайнятість та виплата заробітної плати у «конвертах» негативно  впливають на наповнення бюджету, розвиток громади, якість життя населення. Зважаючи на це, за ініціативи  виконавчих комітетів територіальних громад створюються робочі групи, що опікуються питаннями  легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. До складу таких груп за узгодженням входять посадові особи Управління Держпраці.

Зокрема,  26 травня 2021 року в Казанківській селищній раді, що входить до складу Баштанського району Миколаївщини, також  відбулося установче засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, участь у якому взяв інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області.