На території Веснянської ОТГ відбулися заходи, направлені на протидію незадекларованій праці

04 червня 2021

3 червня 2021 року робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення при Миколаївській райдержадміністрації  здійснила на території  Веснянської ОТГ інформаційний рейд  на предмет неприпустимості допуску працівника до роботи без укладеного трудового договору.

Найбільш активними учасниками робочої групи стали представники Управління Держпраці у Миколаївській області, Миколаївської райдержадміністрації, Миколаївської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Особливу увагу члени робочої групи приділили підприємцям, які працюють у сфері торгівлі.  Увагу суб’єктів  зосереджено на тому, що здійснення торгівлі в торгових точках можливо тільки безпосередньо самими суб’єктами господарювання та їх працівниками. Фахівці робочої групи поінформували суб’єктів господарювання про переваги належного оформлення трудових відносин, види трудових договорів та  наголосили їм  на  необхідність укладання трудового договору з особами, які здійснюють діяльність в межах господарської діяльності підприємця та дотримуються встановленого  режиму роботи.

Заходи щодо зниження рівня незадекларованої праці  проводитимуться з певною періодичністю відповідно до  затвердженого графіка роботи.

Додатково: заходи проведено в рамках реалізації  Плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік на Миколаївщині.