Посадові особи Держпраці визначили працівникам Управління каналів річки Інгулець ключові позиції щодо безпечного виконання робіт за допомогою вантажопідіймальних машин і механізмів

09 червня 2021

Посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області провели семінар-нараду з працівниками Управління каналів річки Інгулець щодо  безпечного виконання  вантажно-розвантажувальних  робіт  за допомогою машин і механізмів.

Звертаючись до присутніх, головний  державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Пензул зауважив, що роботи з підіймання та переміщення вантажів за  допомогою машин і механізмів виконуються на підставі дозволу Держпраці. Операції із зачіплювання, обв’язки та підвішування на гак крана чи вантажопідіймального механізма вантажів, наприклад, насосно-силових агрегатів  для проведення обстеження чи ремонту, мають відбуватися  відповідно до схем стропування. Порушення зазначених вимог може призвести до падіння вантажу, що призведе до пошкодження агрегата.

Під час заходу значну увагу було приділено забезпеченню належного технічного стану мостового крана, кранів-балок, ручних та електричних талей, що знаходяться на балансі підприємства. Учасники зустрічі обговорили умови, за  яких необхідно здійснювати   заміну лебідки для підіймання вантажу та  проведення ремонтів редукторів підйому вантажу, а також особливості допуску працівників до виконання робіт за нарядом-допуском.

Фахівець Управління Держпраці підкреслив, що мобільні підіймачі мають бути обладнані  приладами та  пристроями безпеки. Пристрої безпеки у разі спрацьовування мають припиняти рух складових частин підіймача без вимкнення силової установки