13 червня – День працівників легкої промисловості

13 червня 2021

День працівників легкої промисловості – це національне професійне свято, яке відзначається в Україні працівниками легкої промисловості, щорічно у другу неділю червня. Свято встановлено згідно з Указом Президента України від 9 червня 1994 року № 285/94.

Легка промисловість включає 25 підгалузей, широке коло підприємств і організацій. До неї відносяться такі види промисловості, як текстильна промисловість, бавовняна, лляна, вовняна, шовкова, трикотажна, швейна, шкіряна, хутряна, взуттєва та ряд інших галузей.

Завдяки розвитку цієї галузі, ринок праці країни завжди представляє чимало робочих місць. Самовіддана праця  працівників галузі  урізноманітнює споживчий ринок, підвищує якість та розширює асортимент продукції, вносячи вагомий внесок в економіку України.

Колектив Управління Держпраці у Миколаївській області  вітає трудові колективи Миколаївщини з професійним святом. Від щиро серця бажаємо усім, причетним до створення товарів легкої промисловості,  успіхів та примноження здобутків, впевненості у прийдешньому дні!