В курортних зонах Миколаївщини тривають перевірки Держпраці

14 червня 2021

Управління Держпраці у Миколаївській області здійснює заходи контролю на  базах відпочинку Миколаївщини щодо дотримання вимог промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці.

Під час перевірок увага зосереджується на поточний стан інженерних комунікацій, будівель, споруд, проведення суб’єктами господарювання ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки, наявність дозвільних документів Держпраці. Окремо з’ясовуються питання щодо навченості працівників безпечним методам роботи та правилам експлуатації засобів виробництва, ефективності реалізації суб’єктом господарювання заходів, направлених на недопущення виробничого травматизму.

Зауважимо, що  збереження життя та здоров’я працівників під час трудової діяльності – пріоритетний напрям роботи  Управління Держпраці. У разі виявлення порушень під час перевірки, зокрема що несуть загрозу життю та здоров’ю працівника,  Управління Держпраці звертається до суду з позовом щодо застосування до суб’єкта господарювання  заходів реагування у сфері державного нагляду шляхом повної заборони виконання робіт та експлуатації машин, устаткування підвищеної небезпеки. Так, у 2019, 2020 роках позовна робота проведена стосовно фірми з ОВ «Бриз» база відпочинку «Лаванда», МПП «Діна-Люкс», Очаківського дитячого оздоровчого закладу “Вітрила” Миколаївської обласної ради,  ТОВ «Аркадія-П», Бази відпочинку «Южанка», ТОВ база відпочинку «Єлань»,  ТОВ   база відпочинку «Трембіта» та інших. Відновлення діяльності суб’єктами господарювання після призупинення можливе з моменту усунення усіх встановлених порушень.

Відповідно до Річного плану здійснення заходів контролю (нагляду) Державної служби з питань праці на 2021 рік в курортних зонах Миколаївщини перевірки відбудуться у 80 суб’єктів господарювання. Станом на 14 червня 2021 року  підсумки  підбиті за результатами 16 перевірок