04 липня – День працівників морського та річкового флоту

04 липня 2021

Морський та річковий транспорт – одна з важливих і надійних галузей економіки, і в цьому велика заслуга багатьох поколінь, які присвятили своє життя нелегкій морській праці.

В Україні річковий і морський транспорт є однією з найбільш надійних і важливих ключових галузей економіки. У нашій країні налічується 13 річкових, 4 рибних і 18 морських торговельних портів. Основними морськими портами України є такі як: Миколаїв, Чорноморськ, Херсон, Південний, Рені, Одеса, Маріуполь. Основною внутрішньою річковою магістраллю є Дніпро. Близько 24,5 тисяч судів обслуговуються річковими і морськими портами.

В Україні професійне свято працівників морського та річкового флоту – День працівників морського та річкового флоту, відзначається  щорічно в першу неділю липня. Свято встановлено згідно з Указом Президента України Петра Порошенка № 332/2015 від 12 червня 2015 року.

День працівників морського і річкового флоту разом з екіпажами суден  святкують усі, хто стоїть на сторожі морських рубежів України, забезпечує боєготовність кораблів, робітники та службовці флотських установ і підприємств. На сьогодні саме завдяки працівникам морського і річкового флоту забезпечується оптимальне функціонування морського і річкового транспорту в Україні.

З нагоди професійного свята колектив Управління Держпраці у Миколаївській області щиро бажає всім, хто присвятив себе флоту, міцного вам здоров’я, щастя, сімейного затишку, невичерпної життєвої енергії, оптимізму та семи футів під кілем