У Бізнес-центрі «Олександрівський» відбулась зустріч посадових осіб Управління Держпраці з підприємцями міста Миколаєва, задіяних у сфері торгівлі

05 липня 2021

В рамках взаємодії з роботодавцями Миколаївщини, громадськими організаціями Управлінням Держпраці у Миколаївській області проводяться інформаційні заходи. Мета таких заходів: надати допомогу підприємцям реалізовувати свою господарську діяльність відповідно до вимог трудового законодавства, забезпечуючи трудові права та гарантії працівників, і як наслідок позбавляючи себе небезпеки буди оштрафованими за недодержанням вимог законодавства про працю. Під час зустрічей  надаються вичерпні відповіді на питання підприємців, сьогоднішній захід не є виключенням. Саме таку  думку висловила Олена Чернова, заступник начальника відділу з питань додержання законодавство про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів Управління Держпраці у Миколаївській області, під час зустрічі з підприємцями Громадської організації «300 Миколаївців».

Представникам бізнесу повідомлено про старт інспекційної кампанії щодо виявлення незадекларованої праці, роз’яснено  підстави за яких інспектор праці може прийти до них з позаплановою перевіркою, акцентовано на правах  сторін – інспектора праці та суб’єкта господарювання – в момент проведення заходу контролю.

Олена Чернова повідомила,  що інспекційна кампанія сприяє становленню чесної конкуренції та підвищення кількості застрахованих осіб. Трудовий договір з працівником може бути укладений в письмовій та усній формі, але підприємець обов’язково перед допуском працівника до роботи має направити повідомлення до органу Державної податкової служби про прийняття працівника  на роботу.

Присутнім у залі та тим, хто дивився трансляцію зустрічі на Facebook, надано вичерпні відповіді на запитання та повідомлено про негативні наслідки використання незадекларованої праці та про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Наприкінці зустрічі сторони висловили побажання до формування правовідносин між працівниками та роботодавцями тільки на умовах трудового договору.