У Березанці відбулися заходи, направлені на протидію незадекларованій праці

06 липня 2021

Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення при Миколаївській райдержадміністрації  здійснила на території  Березанської ОТГ  інформування підприємців про порядок належного оформлення трудових відносин та моніторинг допуску працівників до роботи без укладеного трудового договору.

Участь у заході взяли представники Управління Держпраці у Миколаївській області, Миколаївської райдержадміністрації, Березанської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості, Березанської селищної ради, відділення поліції №8 Миколаївського районного управління поліції Головного управління національної поліції  в Миколаївській області.

Члени робочої групи відвідали торговельні об’єкти, де поспілкувалися з присутніми  з питань наслідків використання незадекларованої праці. Під час обговорення,  серед іншого, розглядалися особливості встановлення правовідносин між суб’єктом господарювання та фізичною особою з різних предметів.

За результатами заходу складені  акти обстеження, представникам Березанської сільської ради запропоновано виступити з ініціативою щодо здійснення заходів державного контролю у суб’єктів господарювання, зокрема що викликають обґрунтовані підозри на предмет використання незадекларованої праці, шляхом подання відповідного звернення до Управління Держпраці у Миколаївській області.

Додатково: заходи проведено в рамках реалізації  Плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік на Миколаївщині.