На об’єктах ПАТ «Укрнафта» Миколаївщини завершена перевірка Держпраці

08 липня 2021

07 липня 2021 у ПАТ «Укрнафта» відбулась підсумкова нарада щодо обговорення  результатів перевірки Управління Держпраці з питань промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення.

Під час заходу відмічено позитивні зміни у сфері охорони праці, що  відбулися  за результатами   позапланового заходу контролю, проведеного Управлінням Держпраці у травні 2021 на виконання доручення Прем’єр-міністра України та відповідного окремого доручення т.в.о. Голови Держпраці. Водночас  зауважено на необхідність доопрацювання  питань з дотримання порядку приймання, зберігання, відпуску вуглеводневих скраплених газів. Особам, відповідальним за стан охорони праці, забезпечити контроль за документуванням фактів опосвідчення стану безпеки  електроустановок споживачів, проведення технічного  обслуговування та ремонтів резервуарів. На обладнанні під тиском (резервуарах зберігання зрідженої вуглеводної суміші пропан-бутан) оновити написи на табличках із зазначенням дат наступних оглядів і гідростатичного випробування.

Заступник начальника відділу нагляду на виробництві і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Миколаївській області Василь Беляєв зауважив на важливості вжиття заходів з профілактики виробничого травматизму.  Для цього необхідно періодично здійснювати перевірку  знань працівників з питань охорони праці, зокрема з питань безпечного виконання робіт на висоті, газонебезпечних робіт, здійснення зливно-наливних  робіт з бензовозів тощо.

Представникам ПАТ «Укрнафта» надані відповіді на питання з приводу декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки та вручені розпорядчі документи за результатами перевірки.