Суд застосував до ТОВ «Сварожичі» заходи реагування у сфері державного нагляду

13 липня 2021

Рішенням Миколаївського окружного адміністративного суду до ТОВ «Сварожичі» застосовані заходи реагування у сфері державного нагляду  шляхом заборони виконання  робіт, що здійснюються на висоті понад 1,3 метра, зварювальних робіт, експлуатації заточувального верстата Stark BG. Заходи вжито за результатами перевірки Управління Держпраці у Миколаївській області з питань дотримання вимог законодавчих, нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Зазначимо, що за результатами  заходу контролю у суб’єкта встановлено ряд порушень. У поясненнях та запереченнях до акту перевірки суб’єкт господарювання зазначив, що декларація відповідності щодо виконання робіт на висоті понад  1,3 метра не подавалась з причини недостатньої обізнаності з вимогами законодавства з цього питання; зварювальний  апарат «Самурай» експлуатувався  як компактне регульоване джерело великого струму низької напруги, роботи ним не проводилися за відсутності у штаті працівника відповідної спеціальності;  експлуатацію заточувального електричного верстата Starb BG припинено.

Під час розгляду справи у суді ТОВ «Сварожичі» не навело достатніх підтверджених  доказів, що виключають можливості використання обладнання за призначенням, та надають право на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Тож, суб’єкту господарювання доведеться забезпечити усунення порушень, що становлять загрозу життю та здоров’ю працівників.