Фахівці Управління Держпраці визначили ТОВ «Шіппінг-ОЙЛ» ключові напрями внутрішнього контролю, що убезпечують від виникнення аварійних ситуацій та виробничого травматизму на АЗС

15 липня 2021

Посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області в рамках планового заходу контролю провели нараду з представниками ТОВ «Шіппінг-ОЙЛ» щодо безпечної експлуатації технологічного устаткування АЗС та забезпечення професійної компетенції  працівників з урахуванням специфіки їх роботи на об’єкті підвищеної небезпеки.

Під час заходу зазначалося, що  аварійні ситуації на АЗС можуть виникнути при пошкодженні паливно-роздавальної колонки, корозійному зносі трубопроводів та резервуарів. Водночас потенційна небезпека АЗС також обумовлена технологічним обладнанням, що відпрацювало свій нормативний термін експлуатації.

Учасники обговорили дотримання вимог щодо організації  навчання та періодичних інструктажів працівників з питань охорони праці,  проведення своєчасних технічних оглядів, експертних обстежень технологічного обладнання.

Посадовими особами Управління Держпраці було підкреслено, що сучасні можливості базового програмного забезпечення дозволяють автоматизувати на АЗС контроль за рівнем пального в резервуарах,  заправку в режимах повний бак. Між тим, необхідно здійснювати постійні заходи з внутрішнього контролю, направлені на визначення та мінімізацію виробничих ризиків, дотримання працівниками заборон та вимог безпеки під час заправки транспортних засобів на  АЗС.