Інспектори праці зобов’язали роботодавця Веселинівської територіальної громади забезпечити належну оплату праці працівників за роботу в нічний час, у святкові й неробочі дні

20 липня 2021

Управління Держпраці у Миколаївській області не залишає без уваги інформацію щодо порушення додержання мінімальних гарантій в оплаті праці працівників. Так, з метою перевірки інформації про можливе порушення Управлінням проведено позаплановий захід контролю у суб’єкта господарювання, що здійснює діяльність в смт Веселинове шляхом здачі в оренду місць  для торгівлі.

Під час  заходу виявлені факти, що підтверджують порушення трудових прав 4 працівників в частині оплати праці. Так, в порушення вимог ст. 107 КЗпП України працівникам підприємства оплата за роботу у святкові та неробочі дні не проводилася у подвійному розмірі за фактично відпрацьовані години. Також в порушення вимог ст. 108 КЗпП України оплата за роботу в нічний час не проводилася у підвищеному розмірі, встановлюваному генеральною, галузевою (регіональною) угодами та колективним договором, але не нижче 20 відсотків тарифної ставки (окладу) за кожну годину роботи у нічний час.

За результатами позапланової перевірки складено відповідний акт, керівнику внесено припис про усунення виявлених порушень законодавства про працю. Відносно керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 41 КУпАП, який спрямовано до Веселинівського районного суду Миколаївської області для ухвалення відповідного рішення по суті.