У Баштанці триває консультування громадян щодо формування конструктивного діалогу з роботодавцем стосовно дотримання своїх трудових прав

19 серпня 2021

 

Мешканці Баштанки мають змогу продовж серпня спілкуватися з інспектором праці Управління Держпраці у Миколаївській області та отримувати відповіді на питання щодо своїх трудових прав.  Зустрічі відбуваються на комунікаційній платформі Баштанської районної  філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Під час заходів інспектор праці роз’яснює права працівника у сфері праці та мотивує громадян не боятися відстоювати їх перед роботодавцем.

«Вміння відстоювати свої права у сфері праці та бути активним формує систему відносин, в яких  відбувається конструктивний діалог, що сприяє дотриманню інтересів як роботодавця, так й працівника», – зі слів Дмитра Куруча, інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області.

Увагу представників Баштанської громади зосереджують на тому, що особа набуває статус працівник та, відповідно, всі трудові гарантії лише після укладання трудового договору. А людина, яка погоджується виконувати роботу за усною домовленістю, самостійно позбавляє себе конституційних прав та захисту з боку закону від свавілля роботодавця.