На Миколаївщині відбулося координаційне засідання з проведення профілактичних заходів під назвою «Мігрант»

28 серпня 2021

Представники Управління Держпраці у Миколаївській області взяли участь у координаційному засіданні Управління ДМС України в Миколаївської області  щодо реалізації цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Під час  заходу відзначено, що  метою заходів є запобігання та протидія нелегальній міграції та інших порушень чинного законодавства. Зокрема зазначалося, що   порушення законодавства про працю неминуче, оскільки роботодавець не може забезпечити  належне оформлення трудових відносин з особою, яка перебуває на території країни без законних підстав.

Учасники погодилися з тим,  що іноземцям слід знати та дотримуватися вимог міграційного законодавства, у тому числі основних правил перебування іноземних громадян в Україні за умовами безвізового режиму.

Наприкінці заходу, представники ДМС України в Миколаївської області  надали старт  заходам під умовною назвою «Мігрант», строк проведення яких завершується 1 жовтня 2021 року.